Waterfontein voor onze dierlijke vrienden

Water is essentieel voor het lichaam van de mens en dat geldt ook voor onze huisdieren. Ontdek de onmisbare accessoires voor een goed gehydrateerde en gezonde kat! De waterfontein voor katten: een must voor katten die niet houden van een eenvoudige kom water!

Welk water voor uw huisdieren?

Mineraalwater is niet de geschikte oplossing voor onze huisdieren, ten eerste omdat bepaalde soorten mineraalwater te veel mineralen bevatten voor onze huisdieren en ook omwille van de logistiek en recyclage van plastic flessen, wat niet verenigbaar is met een respectvolle houding ten opzichte van het milieu.
Er zijn twee mogelijkheden voor de baasjes van deze dieren: De eerste zou zijn om het equivalent van onze waterfontein te kopen in een versie die volledig ontworpen is op maat van onze kleine beesten en verkrijgbaar is in de dierenspeciaalzaak. De meeste dierenwinkels hebben een breed assortiment aan waterfonteinen op maat van het dier en in het bijzonder voor honden en katten.

Zorg voor de hydratatie van uw kat

Voor dieren die zich hoofdzakelijk voeden met brokken die zeer droog zijn, is het sterk aan te raden om toe te zien op de hoeveelheid water die ze drinken en dit in het bijzonder voor katten die weinig drinken. Katten zijn daarboven zeer veeleisend wanneer het aankomt op hun kom water: als de kom te vuil is, als ze de kom niet leuk vinden, als de kom te dicht bij hun mand of hun brokken is geplaatst, zullen ze niet drinken, zelfs als ze daardoor ziek worden.

Het voordeel van een waterfontein voor katten

Deze waterfonteinen voor katten zijn doorgaans uitgerust met een pompsysteem dat het water zuurstof geeft, zodat het zo fris mogelijk blijft, en een filter om het kalk en de vaak slechte geur en slechte smaak te verwijderen. Afhankelijk van het model, wordt de trog verhoogd om meer comfort te geven aan het dier wanneer het zijn dorst lest. Er zijn waterfonteinen met waterstraal, waterval, dubbele straal, vulkaan…
Let op: deze fonteinen vereisen controle en zeer zorgvuldig onderhoud. Als dit niet gebeurt, loopt u het risico dat u de fontein snel terug moet vervangen en kan de hygiëne van de trog in het gedrang komen.

Water filteren met behulp van een filterkan

De tweede oplossing voor uw huisdier is om kraanwater te filteren met behulp van een kan. Hoe fijner de filtratie, hoe beter het water. Voor deze methode kunt u een filterkan met een speciale filter kopen of moet u gewoon beschikken over een kraan met een filtersysteem. Deze methode vereist ook een regelmatige controle omdat de filter geleidelijk verzadigd raakt en deze regelmatig moet worden vervangen naargelang de mate van verzadiging.
Welke oplossing u ook kiest: een waterfontein voor dieren of een kom met water dat zorgvuldig gefilterd is: uw huisdier zal u dankbaar zijn!