Koffiemachine met capsules

De liefhebbers van het zwarte goedje weten het, de koffie moet net voor het brouwen gemalen worden om de vluchtige aroma’s vast te houden en dus alle aromatische eigenschappen te bewaren. Koffie in capsulevorm vertegenwoordigt in de bedrijven en bij particulieren een geloofwaardig alternatief voor wie van een goede koffie wilt genieten, omwille van het gebruiksgemak.

Met respect voor het milieu moeten we vaststellen dat de geschikte structuren voor het recycleren niet voldoende aanwezig zijn in Frankrijk om het volume van verbruiksgoederen en oververpakking het hoofd te bieden.

Welke capsule kiezen?

Om koffie te maken moeten de bonen achtereenvolgens worden geoogst, gedroogd, gebrand op 200° en tenslotte worden gemalen. Elk van deze stappen is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u een heerlijke warme drank krijgt.

Wat de doses van de capsules voor de koffiemachine betreft, de fijnheid van de maling bepaalt de smaak van de koffie.

Liefhebbers van een volle espresso zullen watertanden van de koffiecapsules die EXQUADO heeft geselecteerd. De maalfijnheid is aangepast aan de machine en garandeert zo optimale aroma’s.

Ondanks verschillende vragen van het grote publiek over de potentiële gevaren van het gebruik van aluminium bij de vervaardiging van capsules, hebben verschillende studies aangetoond dat de risico’s zeer beperkt zijn (onder voorbehoud van een dagelijks verbruik van minder dan 20 koffies). Toch heeft Exquado ervoor gekozen om capsules aan te bieden die dit materiaal niet bevatten, zodat ze makkelijker gerecycleerd kunnen worden. Deze capsules hebben ook het voordeel dat ze geschikt is voor vrijwel alle machines.

Welke koffiemachine kiezen?

Het aroma van de koffie passeert door het water tijdens de infusie. Daarom wordt aanbevolen om te kiezen voor een koffiemachine waarvan de infusieduur verenigbaar is met het maalbereik van de geselecteerde koffie, en die het water verwarmt tot een ideale temperatuur (tussen 90° en 96°). In het algemeen geldt: hoe korter de contacttijd met de gemalen koffie, hoe meer men moet kiezen voor een fijne maling.

Er kan ook nog een ander aspect meespelen bij de keuze van uw machine. Het gaat hier om het vermogen om ook andere warme dranken te maken. Zowel op kantoor als thuis kan het handig zijn dat een enkele machine kan voldoen aan verschillende behoeften: koffie, warme chocolademelk, thee of cappuccino.