Het nut van een waterfontein in een bedrijf

robinet-barre

De arbeidswet verplicht de werkgever om fris drinkwater ter beschikking te stellen van zijn werknemers, zodat ze hun dorst kunnen lessen en de ongemakken van uitdroging kunnen voorkomen.

Tijdens de zomer is deze nood aan fris water moeilijk te realiseren met een eenvoudige toegang tot kraanwater!

De temperatuur van het leidingwater schommelt sterk, afhankelijk van de tijd van het jaar. Uit studies die werden gevoerd in Ile de France is gebleken dat pieken van 25°C worden bereikt tijdens de warmste maanden van het jaar. (bron)

De kraan: iedereen komt ermee in aanraking

Een bedrijf dat niet over de middelen beschikt om dit water te koelen in behoorlijke hygiënische omstandigheden kan dus worden blootgesteld aan sociaal gemopper.

De kraan, de beste manier om ziektekiemen over te dragen!

Waterfontein versus kraan

Voor ondernemingen die problemen ondervinden bij het voorzien van fris water: de waterfontein kan hen in staat stellen om aan deze verplichtingen te voldoen en tegelijkertijd een frisse waterdistributie te voorzien volgens de geldende gezondheidsvoorschriften.
De waterfontein, een communicatiemiddel voor het bedrijf

  • Intern:

Het is in de eerste plaats een praktische en goedkope maatregel die bijdraagt tot het imago van het bedrijf en de productiviteit van de werknemers verbetert.

  • Extern:

De fontein kan een communicatietool worden, net zoals andere POS-elementen.
Ze kan een bericht overbrengen aan uw bezoekers:

  • van vriendelijkheid: de aanwezigheid van een fontein met fris water, warm water of bruisend water in het bedrijf versterkt het welkomstgevoel

De Elite waterfontein van Exquado is een eenvoudig en esthetisch model dat naadloos past in de meeste design interieurs. Een waterfontein met grote klasse!

  • van geloofwaardigheid: een bedrijf dat aandacht besteedt aan het welzijn van haar werknemers wordt zo veel efficiënter op de lange termijn
  • van professionaliteit en transparantie: bepaalde waterfonteinen zijn uitgerust met een rek voor brochures, toelichtingen of commerciële documenten