Offerte aanvragen via
+33 320 523 233
0,099 €/min vanaf een vaste telefoon

Fonteinen met warm water: alles wat u moet weten

Door uw kantoor uit te rusten met een fontein met warm water kunnen u en uw collega’s gemakkelijk hete dranken bereiden, zoals koffie of thee, op elk moment van de dag.

U kunt er zelfs instantsoepen mee bereiden voor de strenge wintermiddagen. Deze fontein zal ook de mogelijkheid bieden om uw klanten of leveranciers te ontvangen met een hete drank van hun keuze.

Hoe werkt de fontein met warm water?

We moeten eigenlijk spreken over een warmwaterfunctie, want de fonteinen met warm water kunnen ook fris water verdelen. We zijn dus terug bij onze twee types fonteinen:

• De fontein met waterfles, die het voordeel biedt onafhankelijk van het waterdistributienet te werken. Maar dit vereist de levering van flessen en een goede voorraadbeheer als u geen tekort aan water wilt riskeren. In tegenstelling tot de fontein op het waterdistributienet kiest u de kwaliteit van uw fontein zelf zonder die te moeten filteren.

• De fontein op het waterdistributienet is rechtstreeks aangesloten op de waterleiding en vereist geen flessen, dat is zeer handig bij een groot waterverbruik. Als u zich zorgen maakt over de smaak van het water, wees niet ongerust, het water wordt gefilterd zodat alleen de beste mineralen worden behouden, zonder de kalksmaak die u kunt krijgen van kraanwater.

In tegenstelling tot een fontein met alleen koud water, is uw fontein met warm water uitgerust met een elektrisch bedienbare weerstand. Deze bevindt zich in het apparaat en wordt geactiveerd wanneer warm water wordt gevraagd. Uw water wordt vervolgens verwarmd in een kwestie van seconden.

De gewenste temperatuur is instelbaar, bv. op kamertemperatuur of bij 90 of 100°C voor het zetten van uw thee of koffie.

Verschilt het onderhoud van dat van een traditionele fontein?

Net zoals bij alle apparaten met een weerstand (vaatwasser, wasmachine) is kalksteen de vijand. Het hecht zich gemakkelijk aan de weerstanden en vereist daarom meer regelmatig onderhoud dan machines zonder warm water.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, het onderhoud gebeurt vaker maar vergt geen grotere inspanningen.