De productiviteit verhogen met een fontein? Het is mogelijk!

In een zeer concurrerende omgeving zijn bedrijven minder geneigd om te investeren in de prestaties van hun werknemers: trainingen rond omgaan met stress, organisatie van de arbeidstijd, waterfonteinen en koffiemachines, tools om de productiviteit te bevorderen…

Teamgeest bevorderen door de sfeer te verbeteren

Toch bestaat er een eenvoudige en goedkope aanpak om ervoor te zorgen dat werknemers zich goed voelen in het bedrijf: het installeren van een fontein.

Waterfontein: welzijn op het werk door zich te hydrateren

Water is essentieel voor de gezondheid en het drinken van 1 tot 2 liter water per dag (aanbevelingen van het American college of sports of medicine) verbetert de efficiëntie op het werk. Zo kan de arbeidswereld zich aanpassen aan een sterk concurrerende wereld.

Onder de symptomen die verband houden met een gebrek aan water rekenen we: vermoeidheid (tot 10% verminderde productiviteit), verminderde concentratie, prikkelbaarheid of agressiviteit, gevoeligheid voor ziekten…

Deze stoornissen zullen dus een directe impact hebben op de werking van het bedrijf en leiden tot hogere indirecte kosten (ziekteverzuim, vertragingen…). Vergeet niet dat de concurrentiepositie van een bedrijf voornamelijk gebaseerd is op de mannen en vrouwen die er werken!

De werknemer kan natuurlijk een fles water van thuis meebrengen, maar dit is weinig ecologisch omdat het zorgt voor meer plastic containers, een extra bron van recyclage voor het bedrijf.

Waterfontein: een kleine kost voor het bedrijf

De jaarlijkse begroting van een fontein, en in het bijzonder van de filterende fontein die aangesloten is op het waterdistributienet, is extreem laag en zelfs onbeduidend in verhouding met de investeringen van een bedrijf.

De verbeterde productiviteit en sociale klimaat van de investering kan tot in het oneindige strekken. De productiviteitswinst van een bedrijf met een fontein werd door veel van onze klanten al opgemerkt in de eerste maand van de plaatsing.

Een waterfontein plaatsen: een kleine stap naar een vriendelijk personeel, een grote stap voor de onderneming en haar concurrentievermogen.