De PET-fles, het alternatief voor een duurzame ontwikkeling

Recente studies rond respect voor het milieu en duurzame ontwikkeling hebben aangetoond dat de PET-fles geen of weinig invloed heeft op het milieu. Voor bedrijven die een beleid willen voeren rond respect voor het milieu zonder de algemene kosten te doen toenemen, is de PET-fles vanaf het tweede jaar interessanter dan wegwerpmaterialen zoals bekers.

Wat is PET?

PET is een afkorting die staat voor polyethyleentereftalaat. PET is een zeer resistent kunststof materiaal en genereert minder afval dan andere kunststoffen zoals PVC (polyvinylchloride). De PET-fles is een hervulbare, zuinige en ecologische fles. Ze is gemakkelijk mee te nemen en lest uw dorst waar u ook bent en op elk moment van de dag: op het werk, thuis, in de sportschool, in de auto, tijdens de boodschappen. De PET-fles is verkrijgbaar in verschillende groottes en is bestand tegen schokken en hoge temperaturen (de fles is geschikt voor de vaatwasmachine). Ze heeft geen invloed op de smaak en brengt geen slechte geur. De ergonomische fles kan met één hand worden geopend en gesloten, en gemakkelijk worden gevuld dankzij zijn brede kraag.

De PET-fles, goedkoper vanaf het tweede jaar

Natuurlijk zijn dit soort herbruikbare accessoires duurder in aankoop, maar denk eraan dat de aankoopkosten van een product niet relevant zijn wanneer een beleid rond respect voor het milieu wordt toegepast. De PET-fles kan worden gewassen in de vaatwasmachine en is meer winstgevend voor het bedrijf dan alle anderen gecombineerde wegwerp-oplossingen, omdat ze de inzameling van bekers en het sorteren elimineert. (in Frankrijk worden er 4 miljard bekers (waterfonteinen, koffiemachines, thee…) verbruikt per jaar, dat zijn 126 bekers per seconde of 32.000 ton plastic afval per jaar, bron)

De PET-fles in uw bedrijf

Het is natuurlijk belangrijk dat uw personeel het spel meespeelt en de gewoonte aanneemt om de bekers te bewaren zonder ze te beschadigen. Op basis van een inhoud van 20 cl per beker, vervangt een PET-fles van een liter het verbruik van 4 bekers. Vaak is een interne voorlichting noodzakelijk: mailing, posters in de buurt van de waterfontein…

De PET-fles: cadeau van de ondernemingsraden.

Op het einde van het jaar, net voor de vakantie, investeren heel wat ondernemingsraden of comités voor hygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden in deze accessoires. Als kers op de taart kunnen deze flessen worden gepersonaliseerd met het bedrijfslogo. Aarzel niet om uw bedrijf in een ecologische richting te sturen en kies voor de PET-fles