De juiste koffiemachine kiezen

In het ideale scenario moet de koffie net voor het brouwen gemalen worden om de vluchtige aroma’s vast te houden en dus alle aromatische eigenschappen te bewaren. Koffie in capsulevorm is in de bedrijven en bij particulieren echter dagelijks een geloofwaardig alternatief voor wie van een goede koffie wilt genieten, omwille van het gebruiksgemak. Eén vraag blijft: hoe de juiste koffiemachine kiezen?

Het belang van het milieu

Met respect voor het milieu moeten we op heden vaststellen dat de geschikte structuren voor het recycleren niet voldoende aanwezig zijn in Frankrijk om het volume van verbruiksgoederen en oververpakking aan te kunnen. Als het milieu-aspect voor u van groot belang is, raden we aan om te kiezen voor biologisch afbreekbare “”capsules””.

Welke capsules kiezen?
Men moet weten dat de maalfijnheid de smaak van de koffie rechtstreeks beïnvloedt. Voor liefhebbers van een volle espresso heeft EXQUADO gekozen voor capsules waarvan de maalfijnheid is aangepast aan de machine. Dit garandeert optimale aroma’s. Deze capsules zijn niet in aluminium en zijn geschikt voor vrijwel alle espressomachines. Hun verpakking kan worden gerecycleerd bij bepaalde centra. Merk op dat de zachte koffiepads geen espresso kunnen maken.

Welke machine kiezen?
Het aroma van de koffie passeert door het water tijdens de infusie. Daarom moet men kiezen voor een machine waarvan de infusieduur verenigbaar is met het maalbereik van de geselecteerde koffie, en die het water verwarmt tot een ideale temperatuur tussen 90° en 96°. In het algemeen geldt: hoe korter de contacttijd met de gemalen koffie, hoe meer men moet kiezen voor een fijne maling.

Het water voor uw koffie
Voor een maximale smaak is het water een essentieel ingrediënt. Gebruik koud water, bij voorkeur gefilterd. Het water van een waterfontein is ideaal: de juiste temperatuur, gefilterd en voorhanden in uw bedrijf.

De ESPRESSO, de rockster van de koffie
De geselecteerde koffiecapsules, in enkelvoudige dosisverpakkingen, zijn porties gebrande, gemalen koffie verpakte in een speciale omhulling. Dit alles gebeurt in een beschermende atmosfeer die speciaal werd bestudeerd voor de bereiding van de echte Italiaanse espresso. Er wordt geen gevriesdroogd koffiepoeder, dat een sterk romig karakter kan hebben, toegevoegd.

De koffiemachine
Als specialist in dienstverlening, biedt EXQUADO een koffiemachine te huur/onderhoud aan tegen een maandelijkse vergoeding. Dit pakket is inclusief:

 • De huur van de machine,
 • 150 capsules (met kwaliteitsvolle koffie),
 • 1 set van 100 kits (suiker, beker 8 cl, roerstaafjes),
 • Tweejaarlijks onderhoud.

Voor een maandelijks verbruik van meer dan 150 capsules wordt een speciale prijs per capsule voorgesteld. De aankoop gebeurt per doos van 50 of 100 capsules.

 • ESPRESSO, LUNGO, KOFFIE MET MELK, CAPPUCINO, MOKACINO, WARME CHOCOLADEMELK… een woordje uitleg!!!
 • ESPRESSO: Een espresso of korte koffie (30cc) is een zeer sterke koffie met een sterk aroma
  LUNGO: Lange espresso (60cc)
 • CAPPUCCINO: De cappuccino is een koffie die wordt geserveerd in een grote mok, op basis van espresso en melk die vooraf wordt verwarmd met stoom om ze te laten schuimen.
  MOKACCINO: is een typisch Italiaanse warme drank gemaakt van cappuccino, room en chocolade, gemengd met cacaopoeder.
 • WARME CHOCOLADEMELK: Warme chocolademelk bestaat uit cacaopoeder en suiker, aangevuld met melk.