De consumptie van bruisend water is sterk toegenomen in de afgelopen 10 jaar

De consumptie van bruisend water binnen het gezin is sterk toegenomen in de afgelopen 10 jaar. Deze behoefte aan bruisend water steekt ook steeds meer de kop op in bedrijven en ziekenhuizen. Dit enthousiasme kan worden verklaard door de digestieve eigenschappen van deze drank, maar ook door de gelijkenis met frisdrank, maar dan zonder de calorieën. Bruisend water is minder banaal dan gewoon water en gezonder dan suikerhoudende drank, en dat trekt regelmatig nieuwe fans aan.

In ziekenhuizen wordt bruisend water in sommige gevallen toegestaan voor oudere personen om de slikreflex te stimuleren.

Een fontein met bruisend water heeft meerdere voordelen:

  • Het aanbieden van bruisend water voor een fractie van de prijs van flessenwater.
  • Een ecologisch geweten door het verbruik van plastic flessen te vermijden.
  • Water dat altijd bruist zonder het risico op muf water.

Fontein met bruisend water: hoe werkt het?

Net zoals de fontein met plat water, beschikt de fontein met bruisend water over een koelsysteem dat, dankzij een thermische schok tussen het leidingwater van 12°C en de ijsbank van 0°C, fris water levert van 7°C Het gekoelde water krijgt vervolgens een injectie CO² en wordt zo bruisend en klaar voor consumptie.

Plat water wordt bruisend als het meer dan 250 mg/l kooldioxide bevat. Water wordt “”sterk bruisend”” wanneer het gehalte boven 1000 mg/l stijgt. Om te voldoen aan deze groeiende behoefte biedt EXQUADO de SPORT fontein. In de voet kan een fles CO² van 5 kg worden geplaatst.

Dit systeem verbetert de vernieuwing van de CO² door de frequentie sterk te verlagen, en vermijdt het gebruik van kleine wegwerpcartridges die niet verenigbaar zijn met een verantwoord milieubeleid.

EXQUADO biedt ook een assortiment siropen voor liefhebbers van diverse en gevarieerde smaken.